Wij maken gebruik van cookies. U vindt meer informatie in ons Privacy statement.

Naast het inzamelen van lege verpakkingen van gewasverzoringsproducten, start Stichting Opruiming Restanten en Lege Verpakkingen (STORL) nu ook met het inzamelen van de resten van gewasbeschermingsmiddelen.

Sinds 2023 kunnen agrarische ondernemers in de open teelten, in de glastuinbouw en loonwerkers kosteloos omgespoelde, lege plastic cans (verpakkingen) van gewasverzoringsproducten inleveren. Eens per jaar worden deze verpakkingen ingezameld.

Nieuwe fase: inzameling van gewasbeschermingsmiddelen

Nu start de volgende fase van de STORL-regeling: de resten en restanten van gewasbeschermingsmiddelen worden nu ook ingezameld. Per adres kan er maximaal 50kg/liter ingeleverd worden.  Dit gebeurt 1 keer per 2 jaar en zal dit jaar (2024) plaatsvinden. Het volgende moment is dus in 2026. Aanmelden kan vanaf januari 2024 via www.storl.nl. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Schoon oppervlaktewater

Het doel van de actie is dat er minder (resten van) gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater terechtkomen. Daarom ondersteunen de waterschappen deze inzamelingsacties.