Wij maken gebruik van cookies. U vindt meer informatie in ons Privacy statement.

Landbouwportaal Rijnland was de afgelopen maand bij meerdere gelegenheden aanwezig om zich te presenteren aan de agrarische sector. En de boodschap sloeg aan, gezien het mooie aantal van twaalf nieuwe deelnemers die verwelkomt konden worden.

Erfcoach André van Uum was namens het portaal aanwezig bij de Open Kwekerijdag op 15 juni én bij een bijeenkomst van groeispecialist Van Iperen op 21 juni, beide in Hazerswoude-Dorp.

Op de Open Kwekerijdag openden acht kwekerijen hun deuren, zowel voor het grote publiek als voor collega-ondernemers. Ondanks het slechte weer was er een behoorlijke opkomst. Naast tuinliefhebbers die hun vragen konden stellen aan de deelnemende kwekers was het een mooie gelegenheid voor vakgenoten om elkaar te treffen. En daarmee een mooi podium voor Landbouwportaal Rijnland om zich te presenteren. André onderstreepte daarbij de meerwaarde van onafhankelijk advies en interessante subsidiemogelijkheden waar kwekers voor in aanmerking komen, bijvoorbeeld als het gaat om maatregelen om de bodem te verbeteren of   om alternatieven voor gewasbeschermingsmiddelen.

De kennisbijeenkomst van Van Iperen stond in het teken van Veiligheid en Techniek en trok vooral akkerbouwers, die punten konden behalen voor hun spuitlicentie. Ook deze groep agrariërs luisterde zeer geïnteresseerd naar de presentatie over de mogelijkheden van het Landbouwportaal.