Wij maken gebruik van cookies. U vindt meer informatie in ons Privacy statement.

 ‘Het eerste wat ik bij elk coachbezoek doe, is samen met u het land op om samen de bodem te bekijken. Daar ligt uw passie, bij de bodem. Samen graven we een profielkuil. Natuurlijk graaft u wel eens een gat, maar dan vooral om een paal te slaan. Maar nooit om echt de grond te bestuderen, te zien wat er leeft en hoe het zit met de beworteling. Agrariërs verbazen zich het meest over hoe diep gras wortelt. Ze denken: 30 centimeter. Maar graswortels gaan wel 60 centimeter diep. Dat is een eyeopener.

Ik help u ook met het doorgronden van de bodemanalyse, want vaak weten agrariërs niet hoe ze zo’n analyse moeten lezen.

Het belangrijkste van mijn bezoek is het bodemadvies. Melkveehouders zoals u zijn verrast dat oplossingen vaak dichtbij liggen. Het gaat om de mest anders uitrijden, niet te diep maaien of calcium aan de grond toevoegen. Na het bezoek stuur ik u een kort verslag met mijn adviezen.

Het Landbouwportaal maakt u als agrariër op een andere manier bewust van uw ondernemerschap. Het coachbezoek biedt u meer inzicht in uw bodem, geeft adviezen over wat u kunt verbeteren en hoe uw maatregelen bijdragen aan de waterkwaliteit. Ik zie alleen maar voordelen.’