Wij maken gebruik van cookies. U vindt meer informatie in ons Privacy statement.

De weideperiode is weer in volle gang. Weidend vee heeft voldoende en schoon water nodig. Een mobiele veedrinkbak biedt uitkomst om vertrapping van slootkanten te voorkomen. Zo’n drinkbak is aan te schaffen met subsidie via Landbouwportaal Rijnland.

Een mobiele veedrinkbak voorkomt vertrapte slootkanten. Dat heeft veel voordelen: bodemdeeltjes, en daarmee ook nutriënten, komen niet in het water terecht. Ook gaat er geen agrarisch land verloren en is er minder slootonderhoud nodig. Een stevige oever met daarop oevervegetatie zorgt ook voor een goede waterkwaliteit en draagt bij aan de biodiversiteit. Een mobiele veedrinkbak is gemaakt om regelmatig te verplaatsen met het weidend vee. Zo wordt ook de grond rond de bak zo min mogelijk beschadigd.

Veedrinkbak op maat

Er zijn verschillende (mobiele) veedrinkbakken op de markt: aangepast qua maat en inhoud op verschillende soorten vee. Sommige werken op zonnepanelen of zijn volautomatisch. Ze zijn allemaal eenvoudig en flexibel te plaatsen en gemakkelijk schoon te maken. Vanwege alle voordelen van een mobiele veedrinkbak stelt Landbouwportaal Rijnland subsidie beschikbaar voor de aanschaf.

Ook in aanmerking komen voor een mobiele veedrinkbak? Vraag hier een gratis adviesgesprek met een onafhankelijke coach aan.