Wij maken gebruik van cookies. U vindt meer informatie in ons Privacy statement.

Voor ik op pad ga voor een bedrijfsbezoek, heb ik al op google maps gekeken waar uw onderneming ligt en of er bijzondere dingen zijn. Want als coaches proberen we ons zo goed mogelijk in uw situatie in te leven. Tijdens het bezoek vertel ik wat er wettelijk gezien op het erf moet gebeuren. Het mooie is dat u nu via het Landbouwportaal subsidie kunt krijgen voor maatregelen, die nu nog niet wettelijk verplicht zijn maar straks wellicht wel. Ook laat ik voorbeelden zien van hoe anderen het hebben aangepakt.

We zetten in op praktische, simpele en werkbare oplossingen, die passen in het bedrijf en milieuvoordelen opleveren. We kijken wat financieel en technisch haalbaar is.

Daarbij moet u denken aan betere kuilvoeropslag of een veegmachine, maar soms gaat het ook om het opnieuw inrichten van hele erven. We merken dat de voordelen van het Landbouwportaal zich vanzelf rond spreken, bijvoorbeeld op een buurtbarbecue. Soms meldt zich dan een hele straat aan.

Bij het Landbouwportaal Noord-Holland hebben we al 500 agrariërs voorzien van advies op het gebied van erfafspoeling. Bij Rijnland staat de teller nu op 25 aanmeldingen.

Als coach geef ik niet alleen advies, maar ik luister ook: hoe lang wilt u door, en is er een opvolger? Ik kom soms ook terug voor een nazorg-bezoek, en dan zie ik de mooie resultaten. Een coachbezoek is gratis. Het kost niks. Ik zeg altijd maar zo: je wordt er alleen maar beter van.’