Wij maken gebruik van cookies. U vindt meer informatie in ons Privacy statement.

Bodemcoach Albert van Kooten was onlangs met een demonstratie van de partij tijdens de themadag ‘Boeren onder zeeniveau’ op de Forward Farm in Abbenes.

Albert liet zien hoe je als teler vrij eenvoudig kennis kunt opdoen van je grond, door goede en minder goede locaties op hetzelfde perceel met elkaar te vergelijken. Hij groef daarvoor twee gaten in een perceel aardappelen, waarvan de één was geploegd en de ander alleen een niet-kerende grondbewerking had ondergaan. Hoewel de verschillen op het oog niet groot waren en ook de opbrengsten na beide grondbewerkingen min of meer vergelijkbaar zijn, wees Albert op kleine detailverschillen in onder andere beworteling, holtes en poriën. ‘Dat kunnen allemaal indicaties zijn voor een goed of juist minder goed bodembeheer,’ aldus de bodemcoach. ‘Door goed te kijken, te voelen en zelfs te ruiken, kom je altijd wel tot kleine nieuwe inzichten waarmee je als boer verder kunt’.

Benieuwd wat Albert van Kooten of één van zijn collega-coaches voor jou kan betekenen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan op deze website. 

Bron: nieuwsbrief Bayer Agro Nederland