Wij maken gebruik van cookies. U vindt meer informatie in ons Privacy statement.

Melkveebedrijf Beukeboom in Nieuwkoop heeft twee coaches van Landbouwportaal Rijnland ‘over de vloer’ gehad. Met de uitgebrachte adviezen, én de subsidie die voor bepaalde maatregelen beschikbaar is, wisten Eric en Elles Beukeboom wel raad.

Tijdens de bedrijfsbezoeken van de twee coaches kwam het gesprek al snel op de mogelijkheden van een bovenwettelijke opslag voor drijfmest en voor de opvang van erfwater. Met de subsidie van Landbouwportaal Rijnland is de schuur op het bedrijfsterrein nu onderkelderd voor drijfmest en erfwater. ‘Een mooi steuntje in de rug,’ aldus Eric.

Investering voor toekomst

De opslag heeft een positief effect op de verduurzaming van de bedrijfsvoering. Eén deel van de kelder is bestemd voor drijfmest, het andere gedeelte voor de opvang van erfwater. Resultaat van de opslag van erfwater is dat er minder vuil water van het erf het oppervlaktewater instroomt. Het is een investering voor de toekomst, stelt erfcoach Ad Schoutens vast: vanwege de capaciteit van de opslag kan de ondernemer er nog jaren mee vooruit.

Meer maatregelen

Eric en Elles Beukeboom zijn al langer bezig met verduurzaming van hun bedrijf. Zo hebben ze jaren geleden via het project Bewust Boeren Rijnland een rolbezem en een veedrinkbak aangeschaft, maatregelen die overigens ook aangeboden worden via het Landbouwportaal. Maatregelen voor sleufsilo’s en scheiding van perssappen en regenwater zijn inmiddels ook deels gerealiseerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw erf? Meldt u dan aan voor een gratis coachbezoek via: Coach aanvragen - Landbouwportaal Rijnland